برای تماس مستقیم کلیک کنید
رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی
menusearch
taknamasazanco.ir

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

به وب سایت شرکت تک نماسازان خوش آمدید
برای ارائه خدمات دکوراسیون داخلی و سازه های پیش ساخته با بروزترین طرح های دنیا در خدمت شما هستیم

۱۳۹۶/۵/۱۱ چهارشنبه
(0)
(0)

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی :


اگر به دنیای دکوراسیون داخلی، معماری و طراحی داخل علاقه مندید، اگر ذوق هنری در خود می‌بینید و اشتیاق فراوانی به زیباسازی محیط زندگی خودتان دارید، و همینطور می‌خواهید اصولی تر دست به تغییرات در منزل و یا محیط کارتان بزنید، حتما به مقاله بسیار مفید درباره دکوراسیون و طراحی داخلی نیاز دارید. این مقاله بسیار خواندنی و کاربردی دکوراسیون حتما شما را در این راستا یاری خواهد کرد.


امروزه اهمیت طراحی مناسب فضای داخلی منزل و محیط کار و تاثیر آن در افزایش بهره وری و ایجاد حس آرامش امریست انکار ناپذیر. هرچند استفاده از میلگرد و رابیتس و متعاقب آن گچ یا سیمان سالهاست در کشور ما رواج دارد اما در طول این مدت نحوه طراحی داخلی بویژه طراحی دکوراسیون سقف و کف ساختمان دستخوش تغییرات زیادی شده است. سابق بر این طرحها همگی یک چهارچوب خاصی داشتند,استفاده از اشکال منظم,چند ضلعی منظم,دایره یا بیضی ویا تلفیقی از این اشکال بسیار متداول بود اما امروزه طراحان داخلی سعی دارند کمتر از قرینه سازی استفاده نمایند و یا به بیان بهتر سبک های کلاسیک رفته رفته جای خود را به سبکهای مدرن داده اند.



معماری داخلی نقش عمده ای در کیفیت فضای ساختمان ایفا می‌کند. نحوه چیدمان و تقسیم بندی فضا، جنس و رنگ پوشش سطوح ( کف، سقف و دیوارها )، نور پردازی، مبلـمان و مجموعه عوامل موثر دیگر تعیین کننده زیبایی و کار آمدی فضاهای داخلی هستند. امروزه تاثیر معماری داخلی بر آرامش ( مجموعه هنجارهای عصبی)، راندمان (در فضاهای اداری )، اثر بخشی ( در فضاهای تجاری ) بسیار بدیهی و لازم به نظر می‌رسد.



در این مقاله سعی کردیم سفری کنیم به دنیای پر زرق و برق رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی که نظر شما عزیزان را به ادامه مقاله جلب مینماییم.



رنگ شناسی :


همگان می‌دانیم که افراد مختلف به رنگ های خاصی تمایل نشان می‌دهند. استفاده از این تمایل اشخاص به عنوان وسیله ای برای تشخیص شخصیت آنها موضوع بحث انگیزی است، چرا که افراد با یکدیگر تفاوت دارند. هر یک از ما خصوصیات شخصی خاص خود را داریم و احساساتمان را به سبک و سیاق خاص خود بیان می‌کنیم. در جهان نمی‌توان دو نفر را یافت که در ابراز احساساتشان پیرو شیوه یکسانی باشند. از طرف دیگر احساسات افراد به طرق مختلف قابل تضعیف و تحریک است و مثلا با تغییر محیط ای که در آن زندگی می‌کنند، به سبب الگوهای روانشناسی به نتایج بهتری در ایجاد شادابی، صمیمیت، آرامش افراد خانواده دست یافت. ویژگی های خیابان و کوچه ای که خانه ما قرار دارد، ترکیب حجمی، نورگیری، تقسیم بندی فضاهای داخلی، مبلمان داخلی، نحوه رنگ بندی و حتی مقیاس به کار رفته همه و همه به عنوان فاکتورهای مهمی برای تعریف یک مسکن مناسب عمل می‌کنند.


رنگ عاملی مهم در طراحی فضا:


رنگ ها می‌توانند به شیوه های مختلف تاثیراتی بنیادین در زندگی بر جای گذارند که از جمله مهم ترین آنها می‌توان به تاثیر آنها بر احساسات اشاره کرد. جهانی که انسان در آن زندگی می‌کند، متشکل از هزاران رنگ و تونالیته های مختلفی است که موجودات و اشیا را برای ما جذاب تر و حتی به گونه ای معنوی، عمیق تر نشان می‌دهند. هر کدام به سبب ویژگی های شیمیایی و روانشناسانه ای که دارا هستند، منبع مهمی از انرژی، در جهت فزونی سلامت و نشاط روح و روان در انسان ها به شمار می‌روند. جهانی تک رنگ، با تونالیته های محدودی را با طبیعت اطراف خویش مقایسه کنید و یا خود ساکن شهری سیاه و سفید بدانید، بدون هیچ کنتراستی و هیجانی. معنای زندگی تغییر یافته و سردی و مردگی بر همه جا حاکم می‌شود. فضایی بی روح و عاری از هر جنب و جوشی که تشنه جرعه ای رنگ است. مساله رنگ به سبب تاثیرات مهم روانشناسانه اش، در مقوله شهر و فضاهای معماری امری مهم به شمار می‌رود؛ تا بدانجا که تخصصی با عنوان رنگ بندی و رنگ شناسی فضاهای شهری در بین هنرمندان مطرح شده است.

   



رنگ بندی اتاق ها و استفاده از مصالحی که بتواند خصوصیات رنگی و بافت مورد نظر ما را برآورده سازد بسیار مهم و در عین حال قدرت اعمال نفوذ بر تغییرات کالبدی فضا را نیز داراست؛ کارهایی که برای تعدیل و تقسیم بندی دیواره های رنگی انجام می‌گیرند می‌تواند به عنوان ایده ای برای تعیین کالبد فیزیکی فضای نیز عمل کند و جنبه های کاربردی طراحی را با معیارهای زیباشناختی همراه سازیم. به عنوان مثال مساله روشنایی و استفاده از نور طبیعی در طراحی یک اتاق بسیار مهم است ولی نحوه کنترل نور، انتخاب رنگ و مصالحی که نور را از خود عبور می‌دهند به خلاقیت و قدرت طراح در ایجاد هماهنگی که وی بین کارکرد روشنایی اتاق و مطلوبیت فضا بستگی دارد.



برای بدست آوردن چیدمانی مناسب از رنگ ها در فضاهای داخلی گام های اولیه زیر ضروری است:

۱- آن مطلبی را که با زبان رنگ می‌خواهید به بیننده بگویید در اندیشه خود آماده داشته باشید.

۲- یگ رنگ اصلی که سخن گوی پر قدرتی برای بیان آن مطلب باشد، پیدا کنید.

۳- رنگ های دیگری که در اطراف آن می‌چینید، باید در هماهنگی کامل باشد.

۴- آنگاه به عنوان یک رهبر طرح وارد شده و این بار سلیقه هنری خود را در چیدن این ابزار های فنی دخالت دهید.

به کاربردن رنگ در فضاها و یا مبلمانی ساده معمولا نیازمند مهارت زیاد و گران قیمت نیست. یک طراح معماری خوب می‌تواند بسیاری از نیاز های محرک روانی با استفاده از مطالبی که گفته شد و اندکی خلاقیت در جهت رفاه مصرف کنند گان به کار گیرد؛ مخصوصابه وسیله گوناگونی و اجتناب از تک رنگ بودن.

 

رنگ سفید در طراحی دکوراسیون داخلی :


سفید سمبل خلوص، بی گناهی، پاکی، آرامش و صلح است.

به کارگیری رنگ سفید در فضا به خصوص برای پوشش های اصلی، آن مکان را روشن تر و بزرگتر جلوه می‌دهد. بنابراین برای فضاهای کوچک و کم نور انتخاب ایده آلی است. سفید خالص هنگامی که با نور طبیعی نور پردازی می‌شود، یک رنگ گرم را ایجاد می‌کند ولی در زیر نورهای مصنوعی به نظر سرد می‌رسد.

رنگ مشکی در طراحی دکوراسیون داخلی :

 

مشکی به علت خنثی‌بودن با هر رنگی که استفاده شود، تاثیر فوق‌العاده‌ای دارد. مشکی رنگ فوق‌العاده‌ای برای طراحان داخلی محسوب می‌شود. به آن لاک الکل می‌زنند و در ترکیب با قرمز جلوه ویژه ای به محیط می‌دهند .اگر بخواهید میزان توجه به چیزی را کاهش دهید، می‌توانید به آن مشکی مات بزنید. مشکی با رنگ‌های متالیک طلایی، نقره‌ای، مسی و برنجی جلوه‌ای بی نظیر پیدا می‌کند.
این رنگ اغلب در نازک‌کاری‌ها برای ایجاد ظرافت به کار می‌رود. یک نیمکت که رویه آن از سنگ گرانیت مشکی باشد، می‌تواند ظاهر زیبایی به آشپزخانه ببخشد. مشکی رنگ خوبی برای کفپوش است. از رنگ سیاه و سفید، به صورت کاشی یا موزاییک به صورت یک در میان در کف سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌شود، زیرا با کنتراست یا تضادی که ایجاد می‌کند فضا را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد.
استفاده از رنگ مشکی به تنهایی برای رنگ‌ دیوار مناسب نیست، زیرا محیط را بسته و ترسناک می‌کند. از این رنگ معمولا در چراغ‌ها و دستگیره‌های در به عنوان یک رنگ خنثی که اشیاء و طرح‌های اطراف خود را به خوبی جلوه می‌دهد، استفاده می‌شود.

 


رنگ های خنثی در طراحی دکوراسیون داخلی :

 

رنگ های خنثی، رنگ هایی هستند که از میزان زیادی سفید برخوردار بوده ولی به هیچ یک از رنگ های اولیه و ثانویه متمایل نیستند. با این تعریف رنگ های کم مایه مانند صورتی کم رنگ یا آبی آسمانی جز رنگ های خنثی محسوب نمی‌شوند ولی رنگ کرم یکی از رنگ های خنثی به حساب می‌آید. همین مسئله در مورد خاکستری روشن که از مشکی نشأت گرفته است نیز صدق می‌کند. رنگ های خنثی در بسیاری از مواد طبیعی مانند سنگ ها، خاک، زمین، چوب، حصیر، شن و امثال اینها و یا در برخی از موارد مصنوعی مانند فلز، شیشه، سیمان و غیره دیده می‌شوند.

از این خاصیت رنگ های خنثی برای رفع عیوب معماری و شکستگی ها و فرورفتگی ها می‌توان بهره زیادی کسب کرد. به عنوان مثال با رنگ آمیزی بخشی از فضا که دارای مشکل ساختاری است و شما نمی‌خواهید فوری مورد توجه بیننده قرار بگیرید، توسط یکی از رنگ های خنثی به راحتی می‌توانید آن را در نظر اول بپوشانید. به کارگیری رنگ های خنثی در محیط نیز با اهداف گوناگون دکوراسیونی صورت می‌گیرد.

 

رنگ نارنجی و صورتی در طراحی دکوراسیون داخلی :

 

هر دو طیف رنگ نامبرده از خانواده رنگ‌های گرم و قوی هستند. استفاده از رنگ نارنجی تیره در گذرگاه‌های طاقدار این خانه، نظرها را به سوی اتاق خواب‌ها هدایت می‌کند.

 


رنگ بنفش در طراحی دکوراسیون داخلی:

 

علیرغم اینکه، بنفش رنگ باشکوهی است، در دکوراسیون داخلی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و عموما به شکل کم‌رنگ یا یاسی به کار می‌رود. بنفش به خاطر ملایم بودن و آرامش‌بخشی، برای اتاق خواب دخترها مناسب است. بنفش رنگ خلاقی است و استفاده از آن در محیط‌ های کار و آموزش مناسب است. اگر در کنار زرد قرار بگیرد، جلوه خاصی پیدا می‌کند و حس قوی‌ای را القاء می‌کند. استفاده از این رنگ به عنوان پارچه مبلمان ناهارخوری هم می‌تواند تاثیری قابل توجه داشته باشد.


 

رنگ سبز در طراحی دکوراسیون داخلی :


رنگ سبز را بهتر است در ترکیب با بنفش و نقره‌ای به کار برد. استفاده از رنگ سبز به علت خنثی بودن برای دکوراسیون داخلی فوق‌العاده است. رنگ سبز به دلیل ویژگی آرامش بخشی که دارد، برای اتاق خواب و سرویس‌های بهداشتی مناسب است. سبز اگر در کنار طیف بنفش و نقره‌ای قرار بگیرد، زیباتر خواهد بود. رنگ سبز به علت عدم انعکاس رنگ پوست، در سالن‌های پوست و زیبایی و حتی بوتیک‌ها و فروشگاه‌های لباس بکار برده نمی‌شود.

 

رنگ آبی در طراحی دکوراسیون داخلی :


رنگ آبی برای قسمت‌های پذیرش مناسب است و محیطی اداری و متعادل ایجاد می‌کند. آبی به تنهایی به صورت طیف‌ها و سایه‌های مختلف، محیطی زیبا، آرام، ایده‌آل و آسمانی را ایجاد ‌کند که برای اتاق‌خواب و سرویس‌های بهداشتی مناسب است.



رنگ زرد در طراحی دکوراسیون داخلی:


زرد بهتر است در ترکیب با رنگ‌های دیگر به کار رود. زرد گرم و آفتابی، درخشان، مثبت، گیرا، شادی‌آور، امیدوارکننده، اشتهاآور، الهام‌بخش و نشانه خوش آمد گویی است.
استفاده از رنگ زرد ملایم ،مثلا طلایی در اتاق ناهارخوری باعث تحریک اشتها می‌شود. رنگ کرم نباتی، شاد و متناسب با روحیات بچه ها و نوجوانان است. این رنگ باعث تقویت حافظه شده و به مطالعه کمک می‌کند. رنگ زرد برای استفاده در مغازه های کوچک هم مناسب است. باید دقت کرد که کاربرد آن به تنهایی باعث ایجاد خشونت می‌شود، بنابراین بهتر است در ترکیب با سایر رنگها بکار رود.


رنگ قهوه‌ای در طراحی دکوراسیون داخلی:


قهو‌ه‌ای همیشه مد است. همین موضوع سبب می‌شود که در دکوراسیون داخلی زیاد از آن استفاده شود. نمود این رنگ کاملا ارتباط مستقیم با هماهنگی آن با سایر وسایل دارد. این که همراه با صورتی چرک بکار رود یا زرد و سفید، ظاهر متفاوتی پیدا می‌کند. قهوه‌ای در ترکیب با این رنگ‌ها سرگرم‌کننده است و پایداری را القا می‌کند.


 

نکاتی در مورد طراحی دکوراسیون اتاق خواب :

 

رنگ‌های سفید و کرم روشن در اتاق خواب سبب آرامش‌ می‌شود. همچنین رنگ استخوانی برای دیوارها و قاب‌های چوبی کرم، تختخواب و عکس‌های مناظر زیبا، به شما آرامش میدهد. اگر به اتاقتان کاغذدیواری می‌زنید، سعی کنید از کاغذ دیواری‌های شلوغ استفاده نکنید، هرچه رنگ آرام‌تر باشد، آرامش شما در زمان خواب بیشتر خواهد بود.


جهت مشاوره در مورد طراحی دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار خود می‌توانید از طریق شماره تماس های زیر با شرکت تک نماسازان در ارتباط باشید:

تلفکس:077-34227888
همراه:09171774347
مدیرعامل:اردشیری


نمونه کارهای اجرایی شرکت
تماس با ما
کانال تلگرام ما
اینستاگرام ما

 رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلیر

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

 رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

 رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر